Alegerea unui tratament cu acid hialuronic presupune nu doar așteptarea unor rezultate estetice deosebite, ci și asigurarea că produsul utilizat este autentic și sigur. În acest articol, vă vom ghida prin pașii esențiali pentru a verifica autenticitatea acidului hialuronic, evitând astfel riscurile asociate cu produsele contrafăcute.

Când alegeți un tratament injectabil cu acid hialuronic, pe lângă rezultatele de ordin estetic, trebuie să aveți în vedere și elementele de siguranță ale procedurii, și anume:

 • Clinica unde urmează a fi efectuată procedura
 • Medicul care va efectua tratamentul, dacă are competența pentru astfel de intervenții și experiența necesară
 • Produsele folosite în cadrul procedurii

În contextul creșterii popularității tratamentelor estetice, piața a fost invadată de produse contrafăcute, inclusiv acid hialuronic de calitate inferioară sau orice altă substanță ce pare a fi acid hialuronic. Utilizarea acestor produse poate duce la reacții adverse grave. Prin urmare, este CRUCIAL să învățăm cum să identificăm produsele autentice și să ne protejăm sănătatea.

Cel mai important pas în verificarea autenticității acidului hialuronic este alegerea unei clinici sau a unui specialist de încredere. Aceștia ar trebui să fie în măsură să vă ofere informații detaliate despre produs, inclusiv originea și certificările acestuia. Este esențial să verificați dacă produsul este aprobat de autoritățile de reglementare relevante în domeniul sănătății.

Pentru a vă asigura că beneficiați de un tratament sigur și eficient, este esențial să verificați autenticitatea acidului hialuronic utilizat în procedurile estetice. Iată câțiva pași importanți pe care îi puteți urma:

 1. Alegeți o clinică sau un specialist de încredere: Căutați clinici și medici specialiști cu experiență în astfel de proceduri, reputație bună și recenzii pozitive reale. Verificați acreditările și experiența lor în domeniul medicinei estetice.
 2. Solicitați informații detaliate despre produs: Întrebați despre originea și producătorul acidului hialuronic. Cereți detalii despre certificările și aprobările de reglementare ale produsului.
 3. Verificați ambalajul și sigiliul de autenticitate: Asigurați-vă că ambalajul este sigilat și nealterat. Căutați sigiliile de autenticitate sau codurile de verificare înscrise pe ambalaj (ambalajul produselor originale și în conformitate cu reglementările în vigoare nu trebuie să prezinte ștersături pe nicio latură a cutiei și trebuie să aibă o serie și un lot care se regăsește și pe stickerul primit de pacient pe fișa sau carnet).
 4. Informați-vă despre distribuitor: Puteți solicita informații despre distribuitorul produsului.
 5. Verificarea sigiliului cu distribuitorul: După obținerea informațiilor despre produs, puteți contacta distribuitorul (sunt distribuitori care au clinicile partenere publicate pe site-ul lor sau dacă aveți nelămuriri/dubii în privința produselor puteți inclusiv contacta producătorul pe formularul de contact de pe site-ul lor). Sunați la numărul de contact al distribuitorului și furnizați detaliile sigiliului pentru a verifica autenticitatea acidului hialuronic. Această verificare directă cu distribuitorul vă poate oferi o confirmare suplimentară că produsul utilizat este autentic și sigur pentru utilizare.
 6. Pașaportul de frumusețe (Carnețelul pentru proceduri) oferit de medic: Intră în obligația medicilor să ofere pacienților o fișă sau un carnețel pentru proceduri după tratament. Acest carnețel va include etichetele produselor utilizate în timpul tratamentului dumneavoastră, acestea includ seriile și loturile produselor. Medicul va furniza informații detaliate despre fiecare produs, cum ar fi lotul, data de expirare și alte detalii relevante.  Importanța acestei fișe sau acestui carnețel constă în faptul că veți avea un istoric complet și transparent al tratamentelor efectuate, asigurându-vă de calitatea și autenticitatea produselor folosite.  Această practică este un standard de transparență și profesionalism în domeniul medical estetic, oferind pacienților o garanție suplimentară a calității îngrijirii primite. Totodată, această practică ajută și la trasabilitatea produselor și combaterea falsificării lor.
  acid hialuronic pasaport de frumusete
 7. Consultați recenziile și experiențele altor pacienți: Citiți recenzii și testimoniale ale altor pacienți care au folosit același produs. Luați în considerare experiențele pozitive și negative raportate.
 8. Solicitați dovezi ale efectelor produsului: Cereți să vedeți studii de caz sau fotografii înainte și după tratament cu produsul respectiv. Întrebați despre rezultatele tipice și durata efectelor.
 9. Fiți vigilenți la oferte prea bune pentru a fi adevărate: Fiți precauți în fața ofertelor cu prețuri semnificativ mai mici decât media pieței. Amintiți-vă că prețul scăzut poate indica uneori un produs de calitate inferioară sau contrafăcut.
 10. Consultați-vă cu mai mulți specialiști: Luați în considerare o a doua opinie de la un alt specialist înainte de a lua o decizie. Compararea opiniilor vă poate oferi o perspectivă mai largă și vă poate ajuta să luați o decizie informată.

Verificarea autenticității acidului hialuronic este un pas esențial în asigurarea unei experiențe sigure și satisfăcătoare în cadrul tratamentelor estetice.

Investiția în timp pentru a efectua această verificare vă poate proteja sănătatea și integritatea fizică și vă poate asigura că obțineți rezultatele dorite. Dacă luați în considerare un tratament cu acid hialuronic, acordați timp pentru a verifica autenticitatea produsului.

Nu ezitați să puneți întrebări și să solicitați dovezi ale calității și siguranței. Alegeți înțelept pentru a vă bucura de frumusețea și sănătatea dumneavoastră.

Mărirea buzelor cu acid hialuronic poate fi o experiență pozitivă și sigură, atât timp cât sunteți informat și precaut în alegerea tratamentului. Investiția într-un serviciu de calitate și în produse autentice este esențială pentru sănătatea și frumusețea dumneavoastră.

Nu lăsați ofertele irezistibile să vă compromită siguranța și rezultatele. Un produs sigur pentru sănătatea dumneavoastră, ce are la bază studii reale (aici ne referim la cazuri reale de pacienți), certificat și în conformitate cu toate reglementările în vigoare, nu poate costa sub prețul pieței. Nu vă puneți sănătatea în pericol pentru o ofertă care, indiferent de cât de bine sună, poate fi înșelătoare.

Listă Prețuri

Acid hialuronic: 10 pași pentru verificarea autenticității

Prețuri Proceduri Injectare cu Acid Hialuronic Buze

Listă Preţuri

Vezi toate prețurile